Brazylia Chocolate Kawa ziarnista espresso
czekolada, orzechy, kakao
| Obróbka | naturalna |
| Region | Cerrado, Alta Mogiana |
| Plantacja | małe lokalne plantacje |
| Odmiana botaniczna | Mundo Novo, Catuai |
| Profil palenia | espresso |
#niekwaśny klasyk. Nasza ikona do otulająco gęstego espresso i wyśmienitej kawy mlecznej!
| Punktacja | 82.75 | Wysokość | 850 - 1 250 m | Gatunek | 100% Arabica | Zbiór | 2025 |
Klasyk pod espresso, który pokochali nasi goście
Brazylia Chocolate z naszej palarni to intensywnie czekoladowa i słodka kawa espresso z wyczuwalnymi nutami orzechów i kakao. Idealna dla miłośników kaw mlecznych i tych #niekwaśnych. Niefrasobliwy klasyczek do shota espresso lub kawy mlecznej.
Szukasz wyjątkowo delikatnej kawy, pozbawionej goryczy i kwasowości?
Oto ciemniej palone ziarna w profilu espresso, stworzone z myślą o ekspresach kolbowych, kawiarkach oraz ekspresach przelewowych, takich jak Moccamaster. To ulubiona kawa wielu naszych gości – doceniana za subtelny, łagodny smak, intensywną czekoladowość i słodycz.
Naturalna obróbka i starannie dobrany profil palenia nadają jej aksamitne body oraz wyraźną słodycz mlecznej czekolady i orzechów. Brazylia Chocolate to klasyczny smak brazylijskich kaw, wzbogacony wyjątkowo niską kwasowością i głęboką słodyczą. To ziarna, które wymagają indywidualnego podejścia naszego roastera Konrada i najwyższej precyzji podczas palenia.
Skąd nazwa Brazil Chocolate?
To zasługa naszych gości z kawiarni przy Placu Zbawiciela, którzy tak upodobali sobie naszą Brazylię, że zyskała przydomek "tej czekoladowej" i tak już zostało.