CUKIERNIA

PALENIE KAWY

Prowadzimy indywidualne kursy z palenia kawy oraz doradzamy przy otwieraniu palarni. Szkolenie dostosowane jest do potrzeb klienta i obejmuje takie zagadnienia jak: wybór oraz zakup zielonego ziarna, analiza sensoryczna wypalonej kawy, kontrola jakości w palarni, wymagania sanitarne oraz techniczne pomieszczenia produkcyjnego, obsługa pieca do palenia kawy oraz interpretacja profilu palenia.

WIEDZA I DOŚWIADCZENIE

Konrad – nasz Head Roaster – zdobywał wiedzę o najlepszych zagranicznych profesjonalistów w dziedzinie palenia kawy. Setki godzin przy piecu, doświadczenie zbierane latami na wielu różnych maszynach oraz niesłychana wiedza kawowa zaowocowała najwyższym możliwym osiągnięciem dla roastera – dyplomem SCA Roasting Professional.

SZKOLENIE BARISTA

Otwierasz kawiarnie, chcesz poprawić funkcjonowanie swojego istniejącego biznesu lub wyszkolić baristów? Wiemy jakie są Twoje potrzeby i oczekiwania, bo sami prowadzimy kawiarnie i szkolimy personel. Znamy ten biznes od podszewki i z przyjemnością podzielimy się z Tobą naszym kawowym know-how.